Nikon 24-85mm f/3,5-4,5G ED VR

515,00 €vč. DPH
S DPH

Záruka 2 roky

Výrobce Nikon

Jsme plátci DPH

Sezónní výprodej - výrazně snížená cena

Množstvo
Skladom

Objektív AF-S FX VR Zoom-Nikkor 24-85 mm f / 3,5-4,5G If-ED (3,5x) značky Nikon má zabudovanú výkonnú redukciu vibrácií Nikon (VR). Objektív so zoomom obľúbeného rozsahu pre jednooké zrkadlovky formátu FX ponúka praktický rozsah ohniskových vzdialeností v kompaktnom tele a je ideálny pre každodenné použitie.

VR dosahuje účinné minimalizácie rozmazania spôsobovaného chvením fotoaparátu. Vynikajúca optická konštrukcia poskytuje špičkový výkon, vynikajúce rozlíšenie a kontrast obrazu v najrôznejších snímacích podmienkach. Exkluzívny ultrazvukový zaostrovací motor Nikon (SWM) umožňuje rýchlejšie automatické zaostrovanie.

Výkonný pomocník

Optická konštrukcia zahŕňa 3 asférické optické členy a 1 optického člena zo skiel ED zaručujúce ostré a brilantné snímky. Optické ED skla s extrémne nízkym rozptylom svetla a asférické optické členy pomáhajú dosahovať vysokého rozlíšenia a kontrastu obrazu pri súčasnej minimalizácii väčšiny vád zobrazenia vrátane farebnej vady.

Antireflexná vrstva Nano Crystal Coat redukuje reflexy a závoje.

Základný objektív so zoomom formátu FX ponúka rozsah ohniskových vzdialeností 24-85 mm (ekvivalent formátu

DX 36-127,5 mm) a svetelnosť f / 3,5-4,5 v celom rozsahu. Užite si kompaktnú a ľahkú konštrukciu.

VR a G

Nový VR systém Nikon minimalizuje nebezpečenstvo rozmazania obrazu spôsobené otrasmi aparátu. Systém redukcie vibrácií VR II zaručuje vyššiu flexibilitu pri fotografovaní z ruky a umožňuje používať časy uzávierky až o 2,5 EV dlhšie ako obvykle. Prevádzka redukcie vibrácií je tichá aj pri zázname videosekvencií.

Objektív nemá na svojom tele krúžok pre ovládanie clony. Požadovaná clona sa nastavuje priamo z tela fotoaparátu, ak túto funkciu telo fotoaparátu umožňuje.

ED a SWM

Nikon vyvinul ED sklo (s mimoriadne nízkym rozptylom) pre potreby výroby teleobjektívov, ktoré sa vyznačujú mimoriadnou ostrosťou a vďaka minimalizácii chromatickej aberácie umožňujú farebnú korekciu.

Poskytuje neuveriteľnú ostrosť a kontrast pri najnižších clonách.

Technológia AF-S Nikon je ďalším dôvodom pre obľúbenosť teleobjektívov

Nikkor medzi profesionálnymi fotografmi. AF-S NIKKOR sú vybavené motorom Nikon Silent Wave, ktorý prevádza "vlnenie" do rotačnej energie, poháňajúci autofokus. To umožňuje rýchlostnú, mimoriadne presnú a takmer bezhlučnú prácu autofokusu.

ASP a IF

Asférické šošovky praktický eliminujú problém koma (vada šošoviek, prejavujúca sa tým, že bod sa zobrazí ako sústava obrazcov) a ďalších typov skreslenia, a to dokonca aj s najmenšou clonou. Zvlášť užitočné sú pri korekcií skreslenia pri širokouhlých objektívoch. Použitie asférických šošoviek navyše umožňuje konštrukciu menších a ľahších objektívov. (Internal Focus) vnútorné zaostrovanie - Predstavte si, že by ste mohli zaostriť objektív, bez toho aby zmenil veľkosť. Práve to umožňuje IF technológia Nikon. Všetok optický pohyb je obmedzený na vnútornú časť nevysúvacieho tubusu objektívu, čo umožňuje kompaktnejšie a ľahšie konštrukcie aj zaostrovanie na kratšiu vzdialenosť. Použitie menšieho a ľahšieho zoskupenia šošoviek navyše zabezpečuje rýchlejšie ostrenie.

Režim M / A (manuálny / automatický)

AF-S NIKKOR sú vybavené špeciálnym M / A režimom Nikon, ktorý umožňuje prepínanie z manuálneho na automatické ovládanie praktický bez prestávky, a to dokonca aj pri AF sérii záberov a bez ohľadu na použitý autofokusový režim. Akonáhle sa počas automatického ostrenia rozhodnete ostriť manuálne, stačí začať normálne manuálne zaostrovať tak, ako ste zvyknutý. Objektív sa sám automatický prepne do režimu manuálneho ostrenia.

Vlastnosti:

Extrémne širokouhlý objektív s pevnou svetelnosťou f / 4  možno použiť aj spolu s digitálnymi zrkadlovkami so snímačmi menšími než je políčko 35mm kinofilmu.

Ohniskovej vzdialenosti 16-35 mm (DX 24-52 mm)

Ultrazvukový zaostrovací motor SWM

Výnimočný vysoký optický výkon

Optické členy z ED skla (sklo s extrémne nízkym rozptylom svetla)

Systém redukcie vibrácií (VR) minimalizuje účinky chvenia

Asférické optické členy pre vynikajúci optický výkon

Odolná a spoľahlivá konštrukcia, hmotnosť 680 g

Použité technológie: VR, SWM, ED, ASP, M / A, IF, G

Špecifikácie

  • Značka: Nikon
  • Model: 24-85 mm f / 3,5-4,5G ED VR AF-S FX NIKKOR
  • Ohnisková vzdialenosť: 24-85 mm
  • Svetelnosť: f / 3,5-4,5
  • Najvyššie clonové číslo: f / 22-29
  • Konštrukcia objektívu: 16 šošoviek / 11 členov (vrátane 1 optického

člena zo skiel ED, 3 asférických optických členov)

  • Obrazový uhol: 84 - 28 ° 30 '(61 - 18 ° 50' pri formáte Nikon DX)
  • Najkratšia zaostriteľná vzdialenosť: 0,38 m (od obrazovej roviny)
  • Najväčšia mierka zobrazenia: 0,22 x
  • Počet lamiel clony: 7 (kruhový otvor clony)
  • Priemer filtrového závitu: 72 mm
  • Farba: čierna
  • Hmotnosť: cca 465 g
  • Rozmery (priemer x dĺžka): cca 78 x 82 mm (od dosadacej plochy

upevňovacieho bajonetu)

Dodávané príslušenstvo: 72mm zaklapávacia predná krytka objektívu LC-72

Zadná krytka objektívu LF-4

Bajonetová slnečná clona HB-63

Mäkké púzdro CL-1118

Nikon
4 položky

Špecifické referencie